Impeller vervangen

Een impeller is een onderdeel van de waterpomp die het buitenwater door de warmtewisselaar van de motor pompt. Het is een schoepenrad dat draait in een cilinderhuis.


Aangezien een impeller aan slijtage onderhevig is dient deze regelmatig gecontroleerd te worden, en indien beschadigd, vervangen te worden. Met name bij het starten draait de impeller mogelijk even met iets minder water in het pomphuis en dat benadeelt de levensduur. Een impeller die draait zonder dat er toevoer is van koelwater, is binnen enkele ogenblikken zwaar beschadigd. Een niet goed werkende impeller kan een te hoge koelwatertemperatuur tot gevolg hebben. Men kan dan ook niet meer verder varen zonder risico grote schade toe te brengen.

Volgens het handboek van Yanmar moet de impeller iedere 600 uur gecontroleerd worden, maar jaarlijks controleren is een goede zaak. Let op, de levensduur wordt ook beïnvloed door het vuil dat mee gepompt wordt. Als er (regelmatig) zand mee gezogen wordt is het raadzaam om de controle eerder uit te voeren. Wanneer de oude impeller uit de pomp verwijderd is, is het handiger om maar meteen een nieuwe te plaatsen.

Zorg in ieder geval voor een reserve impeller aan boord, zodat je deze in geval van pech meteen kunt vervangen.

Impellers zijn er in veel verschillende soorten en maten. Aan het eind staat een tabel met de typenummers van de verschillende leveranciers  Voor  het geld hoef je het  hebben van een reserve impeller niet te laten. Je kunt hem dan ook maar beter steeds aan boord hebben.

Vervangen van impeller bij een Yanmar motor.

Het verwijderen van een impeller uit een koelwaterpomp is bij de oudere motoren (JH3 serie)) een lastige klus omdat de pomp slecht bereikbaar is. Bij de nieuwe motoren (JH4 serie) is de pomp veel toegankelijker.

Je begint met het afsluiten van de koelwatertoevoer door de afsluiter dicht te draaien, en bij de JH3 motoren de accuschakelaar op NUL. Omdat het pompdeksel dicht bij het startrelais zit, bestaat er kans op kortsluiting.

De volgende truc is misschien een hulpmiddel:

Neem vijf messing M5 boutjes van circa 25 mm, en zaag daar de kop af.

Schuif het deksel over de draadeinden en zet in het overblijvende gat het eerste boutje handvast. Vervang vervolgens één voor één de draadeinden door de boutjes. Zet de boutjes niet in één keer vast, maar doe dit kruislinks in een paar stappen Zo sluit het deksel vlak aan op het pomphuis en beschadig je de pakking niet.

Vervolgens draai  je een boutje van het pomphuisdeksel los en plaats één van de afgezaagde boutjes.terug. Doe hetzelfde voor de volgende drie boutjes. Draai het laatste boutje los en verwijder het pompdeksel. Hierbij zal wat water naar buiten komen; dit is water uit het pomphuis. In het pomphuis zit een pakking in de vorm van een O-ring voor afdichting; kijk of deze nog op z’n plaats zit. Kijk ook hoe de oude impeller in het pomphuis zit in verband met de draairichting.

Met twee punttangen kan je de impeller voorzichtig verwijderen. Met één tang gaat dat lastig omdat je dan de impeller scheef van de as af wilt trekken, wat niet, of heel zwaar gaat. Een handig hulpmiddel is een speciale trekker (zie onder andere het clubblad van december 2009 pagina 10 en 11).

Controleer de oude impeller op scheuren en afgebroken stukjes en kijk ook of in het pomphuis geen afgebroken rubber stukjes meer aanwezig zijn. Als er delen van het rubber verdwenen zijn, dan is het aan te raden om te kijken of die misschien in de warmtewisselaar zijn blijven steken en daar de doorstroming mogelijk belemmeren.

Doe om de nieuwe impeller een tie-wrap en zet de lamellen in de juiste draairichting. Smeer de nieuwe impeller in met een dun laagje zuurvrije vaseline of afwasmiddel en schuif de impeller met een draaiende beweging weer op de aandrijfas van de pomp. Verwijder de tie-wrap en druk de impeller verder het pomphuis in. Let steeds goed op de juiste draairichting. De schoepen van de impeller dienen de juiste kant op te buigen dat wil zeggen, dusdanig gebogen dat ze bij het draaien niet knikken, maar langs de wanden van het pomphuis slepen.

Plaatse nu het pompdeksel terug over de draadeinden en monteer het eerste boutje in het overblijvende gat. Draai het handvast aan.

Verwijder één van de draadeinden en monteer het volgende boutje. Doe dit tot alle boutjes weer ingedraaid zijn. Draai nu de boutjes met een ringsleutel kruislings vast.

Open nU de toevoerkraan van het buitenwater en start de motor. Controleer of er koelwater uit de uitlaat komt en of de pomp niet lekt.

Voor de  drie- en viercilinder type motoren uit de JH3- en JH4 serie van Yanmar zijn dit de vervangende types:

  1. Yanmar            129670-42530
  2. Technautic        7404
  3. Jabsco            1210-0001
  4. Johnson           09-1027B
  5. Vetus               IMP00201

Bij LINKS is een verwijzing naar dieselparteurope.com waar je alle gegevens van de Yanmar motoren kunt vinden.

Afdrukken